BisnesDuit OnlineTeknologi

Cara Membuat Pembelian Bitcoin

Cara Membuat Pembelian Bitcoin

Mesti ada yang tertanya-tanya, bagaimana cara untuk membuat pembelian bitcoin memandangkan dalam beberapa bulan kebelakangan ini nilai bitcoin semakin tinggi dan kelihatan memberikan keuntungan yang besar bagi mereka yang telah sedia ada melabur atau membeli bitcoin sebelum ini. Malahan baru-baru ini Elon Musk, pemilik kepada Tesla dikhabarkan membeli 1.5 billion USD dalam nilai bitcoin dalam perancangan untuk menerima bitcoin cryptocurrency sebagai kaedah pembayaran mereka.

Terdapat juga beberapa kes di dalam negara baru-baru ini dimana pelombong bitcoin ditangkap kerana menggunakan tenaga elektrik secara haram/curi dan sebagainya. Melombong cryptocurrency itu tidak salah, tetapi yang menjadi kesalahan adalah apabila menggunakan tenaga elektrik yang dicuri memandangkan proses melombong cryptocurrency ini menggunakan tenaga elektrik yang sangat tinggi dan boleh dikatakan tidak berbaloi jika dibandingkan dengan kos elektrik yang perlu ditampung di negara kita.

cara beli bitcoin

Selain daripada aktviti melombong bitcoin, anda juga boleh membuat pembelian bitcoin melalui beberapa pertukaran matawang digital sebagai contohnya Luno dimana Luno adalah sah untuk digunakan oleh pengguna di Malaysia. Terdapat pelbagai cryptocurrency yang boleh dibeli menggunakan Luno diantaranya Bitcoin, Ethereum, Riple dan juga Litecoin.

Anda boleh memuat turun aplikasi Luno di Google Playstore & Apple Appstore dan create account sekiranya anda masih belum mempunyai akaun Luno. Setelah anda berjaya login, klik pada menu ‘Rewards’ dan ‘Enter A Code’.

luno promo code redeem

Disini anda boleh gunakan code ‘TFPGHY‘ dan klik pada butang ‘Apply Code’ untuk menerima RM25 dalam matawang bitcoin secara percuma apabila anda membuat deposit atau pembelian sebanyak RM250 dalam matawang bitcoin.

binance cryptocurrency

Selain itu, anda juga boleh menggunakan Binance, iaitu sebuah platform trading cryptocurrency yang terbesar sejak tahun 2018 lagi. Untuk mendaftar akaun Binance, anda boleh gunakan link ini : https://www.binance.com/en/register?ref=127373423.

Dengan keadaan di Malaysia dimana penggunaan dompet digital serta transaksi secara online semakin meluas lebih-lebih lagi semenjak pandemik COVID-19 ini, sedikit sebanyak memberikan pendedahan kepada pengguna mengenai kelebihan serta kepentingan membuat transaksi secara online.

Diharap post mengenai cara membuat pembelian bitcoin ini membantu anda sekiranya anda ingin melakukan transaksi menggunakan cyptocurrency dan dengan pengumuman daripada Elon Musk, rasanya akan lebih banyak lagi syarikat yang akan mengikut jejak langkah menggunakan bitcoin sebagai kaedah pembayaran.

Jana Pendapatan Melalui Niche Telco : https://amirazman.my/jana-pendapatan-melalui-niche-telco.

Kepentingan Laman Web Dalam Perniagaan : https://hostingmalaya.com/kepentingan-laman-web-dalam-perniagaan.

Leave a Comment