TeknologiTelekomunikasi

Speed Upgrade Percuma Unifi 2023

Speed Upgrade Percuma Unifi 2023

Sebelum ini Unifi telah menguar-uarkan speed upgrade percuma Unifi bermula Oktober 2023 ini dimana setiap pelan langganan sedia ada akan dinaik taraf speed kepada pelan yang lebih tinggi dan perubahan ini sudah semestinya merupakan berita baik kepada pengguna Unifi.

Untuk membuat semakan adakah anda layak untuk speed upgrade percuma Unifi ini, anda boleh lihat cara membuat semakan tersebut disini : https://topupniaga.com/semakan-unifi-speed-upgrade-percuma-2023.

Atau anda boleh tonton video penerangan saya di bawah.

Dan 12 hari selepas pengumuman tersebut, saya sudah menerima SMS daripada pihak Unifi mengatakan proses speed upgrade telah berjaya dan mereka meminta saya untuk turn off dan on semula modem unifi equipment untuk menerima speed upgrade ini.

unif speed upgrade sms

Speedtest yang saya dapat juga saya boleh katakan puas hati memandangkan speed upgrade ini juga adalah percuma sahaja tanpa tambahan kontrak atau sebagainya dan speed yang saya terima juga sangat hampir dengan max speed yang patut saya terima.

Mungkin saya akan cuba restart lagi untuk membuat semakan sekiranya pertukaran IP yang lebih baik adakah dapat memberikan saya speed yang lebih baik kelak.

Anda boleh tonton video saya membuat cubaan speedtest selepas saya menerima notifikasi melalui SMS mengenai Unifi Speed Upgrade ini seperti di bawah.


Bagaimana pula dengan anda ? Sudahkah anda menerima speed upgrade ini ? Adakah anda berpuas hati dengan speed yang anda terima ? Kongsikan pada ruangan komen dibawah.

Dapatkan RM7 Percuma Dengan Mendaftar Aplikasi Setel : https://amirazman.my/kelebihan-aplikasi-setel-petronas.

Telefon bawah RM700 tetapi spec sangat padu, rugi tak tengok : https://shope.ee/8pKQDsHqlO.

Leave a Comment