BisnesDuit OnlineSosialTeknologi

Tips Meningkatkan Follower Media Sosial

Tips Meningkatkan Follower Media Sosial

Pada zaman sekarang follower pada media sosial juga menjadi ukuran untuk anda mendapatkan peluang pekerjaan dan juga perniagaan. Tidak kiralah sama ada daripada platform Facebook, Twitter, Tiktok, Youtube mahupun Instagram, bilangan follower yang tinggi menunjukkan anda konten mampu untuk menarik minat mereka sama ada dari sudut personal branding mahupun perniagaan.

Mengapakah Perlu Untuk Meningkatkan Follower Media Sosial ?

Lebih ramai follower, bermaksud lebih tinggi peluang anda untuk mendapatkan reach yang tinggi untuk konten-konten yang dimuatkan pada media sosial anda. Follower ini boleh dikatakan sebagai ‘database pelanggan’ dan seperti yang kita tahu, database pelanggan ini sangat penting untuk memastikan brand kita dapat berkembang dengan baik.

servis media sosial di malaysia

Selain itu, terdapat juga media sosial yang memberikan kelebihan apabila anda mempunyai followers yang ramai sebagai contoh :

 • Tiktok
 1. 1000 followers membolehkan anda untuk meletakkan link di profile Tiktok, buat LIVE dan juga menggunakan Tiktok Shop untuk affiliate.
 2. 10000 followers membolehkan anda untuk menerima gift daripada video yang dipost di Tiktok.
 3. 100000 followers membolehkan anda untuk menggunakan Tiktok Creator Marketplace.
 • Instagram
 1. 10000 followers membolehkan anda untuk menggunakan fungsi SWIPE UP pada Insta Stories.
 • Youtube
 1. 1000 subscribers serta 4000 jam tontonan video dalam masa 12 bulan atau 10 juta view Shorts membolehkan anda untuk monetize video anda menjana pendapatan di Youtube menggunakan Google Adsense.
 • Telegram
 1. 1000 subscribers membolehkan anda menggunakan channel analytics dan menaikkan ranking channel anda dalam global search.

cara tambah follower tiktok ig

Bagaimanakah Cara & Tips Untuk Meningkatkan Follower Media Sosial ?

 1. Kenali audience anda, konten bagaimana yang mereka minati dan cipta konten yang berkualiti serta bermanfaat.
 2. Ketahui algorithm setiap media sosial yang digunakan. Setiap media sosial mempunyai algorithm tersendiri seperti penggunaan kata kunci, hashtag, dan sebagainya.
 3. Pastikan profile media sosial anda lengkap dan mempamerkan informasi brand yang ingin anda perkenalkan kepada followers anda, sama ada personal brand atau perniagaan.
 4. Berinteraksi dengan followers anda seperti membalas komen mereka, membuat siaran LIVE, like dan sebagainya. Ini sedikit sebanyak membantu dalam menaikkan reach media sosial anda.
 5. Dapatkan servis paid review daripada influencer lain yang mempunyai followers lebih ramai untuk mendapatkan reach yang lebih tinggi.
 6. Adakan contest dan juga giveaway untuk mendapatkan reach yang lebih tinggi termasuklah daripada bakal follower.
 7. Gunakan iklan berbayar yang tersedia pada platform seperti Tiktok Ads, Meta Ads untuk Facebook dan Instagram dan juga sebagainya.
 8. Gunakan servis boost media sosial seperti Supplier Follower yang sesuai dengan demographic audience anda.

Baru-baru ini saya diperkenalkan dengan servis daripada Supplier Follower, sebuah platform daripada Malaysia yang menawarkan servis boost media sosial dengan kadar harga yang murah dan berbaloi. Kaedah pembayaran yang diterima juga sangat mudah, boleh menggunakan FPX Online banking dan boleh diakses menggunakan komputer mahupun telefon pintar.

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari laman web mereka di SupplierFollower.com atau terus dapatkan informasi daripada channel telegram mereka disini : https://t.me/supplier_follower.

Diharap tips meningkatkan follower yang saya kongsikan diatas dapat memberi manfaat dan idea untuk anda menaikkan lagi brand personal atau perniagaan anda dengan lebih baik.

Ketahui tips elak akaun anda daripada digodam disini : https://amirazman.my/tips-elak-daripada-digodam.

Dapatkan Xiaomi Pad 6 terbaru sesuai untuk manage sosial media dan editing : https://shope.ee/3fbAzFbHhy.

Leave a Comment